De afgelopen weken stonden voor mij in het teken van groei en ontwikkeling. Nu ben ik een persoon die sowieso houdt van nieuwe dingen leren. Ik ben altijd wel bezig met een cursus, workshop of opleiding. Van hardlopen tot paardrijden, van schmincken tot kleding maken: ik word er blij van. Voor mijn opleiding tot Profit First Professional heb ik een aantal grote opdrachten gedaan, die me in contact brachten met interessante, creatieve ondernemers. Het is zo mooi om te zien hoe de creativiteit kan gaan stromen als de basis op orde is. Als je bedrijf stabiel is, je weet hoe het zit met je financiën en je vertrouwen hebt in een goede basis.

Maar even terug, wat heeft een detoxkuur te maken met een nieuw businessplan? De afgelopen maanden was ik in een van mijn eigen valkuilen beland. Door ziekte in ons gezin, de lockdown en het vele thuis zitten werd mijn eetpatroon slechter en slechter. En daardoor ging ik steeds slechter in mijn vel zitten… en daardoor werd mijn eetpatroon nog slechter etc. Op een gegeven moment heb ik een beslissing genomen: er moest iets veranderen. Ik besloot een 3-daagse detoxkuur te volgen, en met succes! De negatieve spiraal werd doorbroken, ik voelde me gezonder, blijer en vol energie. Het gezonde eten heb ik volgehouden, ik ben weer gaan hardlopen en ik voelde me per dag fijner. En toen startte er een vloedgolf aan positieve dingen, van allerlei kanten kwamen er kansen, mogelijkheden en ideeën op me af!

Zo sprak ik af met een hele leuke, creatieve, muzikale onderneemster, met een fantastisch bedrijfsconcept. Ik mocht voor haar in haar cijfers duiken en haar een financieel bedrijfsadvies geven. Dat was niet alleen heel leuk om te doen: het gaf haar ook nog eens inzichten die ik vooraf niet had ingeschat.

Maar hoe zit dat nu met dat businessplan? Nou, eigenlijk zijn het er twee: allereerst gaan de zojuist genoemde ondernemer en ik de handen ineens slaan. Haar kwaliteiten en mijn kwaliteiten passen perfect bij elkaar, waardoor we haar bedrijf écht neer kunnen gaan zetten en niet zomaar: we maken er iets héél groots van.

En de tweede: ik ga jou meenemen op mijn avonturen als #deGeldbaas! Op regelmatige basis ga ik bloggen en vloggen over wat ik zoal meemaak en doe. Wat gebeurt er in mijn leven als ondernemer? Welke stappen zetten we om bovengenoemd bedrijf op te starten en groot te maken. Ook gaan Ton en ik Prestige Vocal Groups weer opstarten, wat komt daar bij kijken? Is het allemaal glitter en glamour achter de schermen? Wat doen we, welke beslissingen nemen we, wat gaat goed, wat gaat fout, ontmoeten we nog leuke artiesten en hebben we nog leuke tv-optredens?