Via deze blog geef ik je regelmatig een update van mijn #geldbaas avonturen. In de afgelopen weken is weer eens duidelijk geworden dat de coronacrisis mijn zakelijke leven flink heeft opgeschud. Even een terugblik naar januari 2020: ons bedrijf Prestige Vocal Groups was aan het pieken. Het ledenaantal zat op een gezonde hoogte, we hadden op elke gewenste functie in het team een topper zitten en we zaten vol plannen en ideeën. Maar oh, wat had ik het slecht naar mijn zin. Ons bedrijf was een monster geworden. Een monster waar ik geen grip meer op had, dat mij volledig claimde. Elke dag was ik voor het monster aan het werk, moest ik vervelende klussen uitvoeren, kreeg ik geen overzicht en al helemaal geen rust. Ik was er eigenlijk hélemaal klaar mee. Toen onze koren begin maart allemaal moesten stoppen, was dit natuurlijk een drama. Overleven we dit wel. Maar tegelijkertijd heeft het voor zoveel rust gezorgd. Een soort gedwongen stap achteruit. Er kwam tijd. Er kwam ruimte. Er kwamen oplossingen. Ik ging het bedrijf, mijn werkzaamheden en mijn wensen met andere ogen bekijken. Om uiteindelijk te beseffen dat dit helemaal niet was wat ik wilde.

Inmiddels voer ik een hele andere koers, waarin ik de touwtjes weer in handen heb. Onze koren kunnen ná de zomervakantie waarschijnlijk weer in het echt gaan zingen, dus we hebben in de tussentijd de organisatie verbeterd. Daarnaast ben ik weer gaan studeren en ben #deGeldbaas gestart, waarin ik helemaal op mijn plek zit. Nu kan ik anderen helpen met de dingen waar ik echt goed in ben, financiën, overzicht, ondernemen, strategie. Volledig op mijn tempo en op mijn manier. En het is een succes, want ik heb meer werk dan ik aankan. Alleen laat ik mezelf niet meer verdrinken, dus zet ik nieuwe klanten op een wachtlijst :).

En dan nog mijn andere spannende project… Mijn Winst Advies voor een creatieve ondernemer heeft geleid tot een nieuwe samenwerking. In de afgelopen weken hebben we haar ervaringen en plannen onder de loep genomen. Vanmorgen hebben we de producten en diensten uitgewerkt tot een fantastisch concept! De komende weken gaan we het bedrijf daadwerkelijk inschrijven bij de KvK, de website aanpakken en de eerste marketingactiviteiten doen. Ik neem je hier mee in mijn avonturen, volg je me?