Interview met Sandra Rotmans

Wat doe je?

Als mede-eigenaar van meerdere bedrijven zet ik talentvolle en enthousiaste ondernemers in om deze bedrijven commercieel en financieel succesvol te maken. We creëren zo een enorm netwerk van ondernemers met diverse talenten en werkgebieden.

Waarom ben je met dit bedrijf begonnen?

Ik ben zelf erg geïnteresseerd in cijfers en vind het heel leuk om strategieën te bepalen en plannen te maken. Zelf ben ik al jaren ondernemer (laatste acht jaar actief als Commercieel Directeur van Prestige Vocal Groups. Om een beeld te krijgen van wat we doen, kun je op www.popkoorprestige.nl kijken). Dit bedrijf is in zes jaar tijd ontzettend snel heel groot gegroeid, waardoor ik het overzicht op de cijfers begon te verliezen. En de boekhouders en accountants die ik om hulp vroeg, leverden me weinig op, want ik kreeg vooral antwoorden in vakjargon en de cijfers pas een jaar later. Maar daar had ik niks aan, op dagelijkse basis. Ik had sterk het gevoel dat het ook ánders kon, dus ik ben mezelf gaan inlezen, studies gaan doen, heb een systeem gevonden (Profit First) en verder ontwikkeld, waar je als ondernemer wél iets aan hebt. Een systeem waarbij je op een simpele manier wel elke dag inzicht heb in je actuele cijfers, en je bezig kunt zijn met het wegzetten van je eigen salaris en winst, in plaats van het gevoel te hebben ‘waar blijft al dat geld’. Daarnaast heb ik zelf erg veel ervaring op het gebied van ondernemen en marketing, dus deze ervaring neem ik mee in mijn begeleiding van de klant.

Wat is je achtergrond?

Ondanks mijn affiniteit en talent voor wiskunde, heb ik gekozen voor de studie Communicatie Creatief. Daarna wilde ik toch nog graag meer verdieping en ben ik afgestudeerd in de Toegepaste CommunicatieWetenschap aan de Universiteit Twente. Vervolgens ben ik vooral de marketingkant opgegaan. Ik heb jarenlang ontzettend leuke functies gehad in het bedrijfsleven, en dan vooral voor bedrijven die hun klanten een belevenis bieden. Zo heb ik gewerkt als Marketing Manager in de fitnessbranche (HealthCity en Basic Fit) en internationaal als Marketing Manager, Purchase Director en General Manager in de speelgoedbranche (Build-A-Bear-Workshop Benelux en Germany).

In 2015 heb ik, samen met mijn creatieve en muzikale echtgenoot, Popkoor Prestige gestart, wat in korte tijd is uitgegroeid tot een landelijke korenorganisatie met meer dan 25 koren.

Wat is je passie, waarmee wil je mensen helpen?

Ik ben een erg enthousiaste stuiterbal, vol ideeën en plannen. Gedurende mijn loopbaan als ondernemer, kwam ik erachter dat het onmogelijk is om al mijn ideeën ook zelf uit te voeren. Om toch verder te komen, is het belangrijk om samen te werken en werk uit te besteden. Op deze manier kan ik verschillende bedrijven opzetten, leiden en voorzien van creatieve ideeën. En dankzij ons netwerk, kan ik zelf meer mensen inspireren en verder helpen met het ondernemerschap.

 

 

 

Volg #deGeldbaas op Social Media: