Interview met Sandra Rotmans

Welke diensten bied je aan?

Ik geef advies en coaching aan getalenteerde, creatieve ondernemers, zodat ze inzicht en grip op hun cijfers krijgen. Ik ben gespecialiseerd in ondernemers met een druk hoofd, de ‘stuiterballen’ (al dan niet met ADHD). Doel is ervoor te zorgen dat ze elke maand voldoende salaris uit hun bedrijf krijgen, échte winst maken en voldoende geld wegzetten om nooit meer te schrikken van een onverwachte factuur of een aanslag van de belastingdienst. Rust, vertrouwen en grip op de financiën van hun bedrijf dus. Maar bovenal: een goed salaris en echte winst, zodat ze de vruchten kunnen plukken van hun harde werk. Met mijn hulp vinden we geld in je huidige bedrijf. En indien je als ondernemer een stapje verder wil gaan, zet ik mijn ruime marketing ervaring in om de omzet te verhogen (en daarmee dus ook meteen het salaris en de winst). Dan is het dus een win-win-win-situatie geworden.

Waarom ben je met dit bedrijf begonnen?

Ik ben zelf erg geïnteresseerd in cijfers en vind het heel leuk om strategieën te bepalen en plannen te maken. Zelf ben ik al jaren ondernemer (laatste zes jaar actief als Commercieel Directeur van Prestige Vocal Groups. Om een beeld te krijgen van wat we doen, kun je op www.popkoorprestige.nl kijken). Dit bedrijf is in zes jaar tijd ontzettend snel heel groot gegroeid, waardoor ik het overzicht op de cijfers begon te verliezen. En de boekhouders en accountants die ik om hulp vroeg, leverden me weinig op, want ik kreeg vooral antwoorden in vakjargon en de cijfers pas een jaar later. Maar daar had ik niks aan, op dagelijkse basis. Ik had sterk het gevoel dat het ook ánders kon, dus ik ben mezelf gaan inlezen, studies gaan doen, heb een systeem gevonden (Profit First) en verder ontwikkeld, waar je als ondernemer wél iets aan hebt. Een systeem waarbij je op een simpele manier wel elke dag inzicht heb in je actuele cijfers, en je bezig kunt zijn met het wegzetten van je eigen salaris en winst, in plaats van het gevoel te hebben ‘waar blijft al dat geld’. Daarnaast heb ik zelf erg veel ervaring op het gebied van ondernemen en marketing, dus deze ervaring neem ik mee in mijn begeleiding van de klant.

Wat is je achtergrond?

Ondanks mijn affiniteit en talent voor wiskunde, heb ik gekozen voor de studie Communicatie Creatief. Daarna wilde ik toch nog graag meer verdieping en ben ik afgestudeerd in de Toegepaste CommunicatieWetenschap aan de Universiteit Twente. Vervolgens ben ik vooral de marketingkant opgegaan. Ik heb jarenlang ontzettend leuke functies gehad in het bedrijfsleven, en dan vooral voor bedrijven die hun klanten een belevenis bieden. Zo heb ik gewerkt als Marketing Manager in de fitnessbranche (HealthCity en Basic Fit) en internationaal als Marketing Manager, Purchase Director en General Manager in de speelgoedbranche (Build-A-Bear-Workshop Benelux en Germany).

In 2015 heb ik, samen met mijn creatieve en muzikale echtgenoot, Popkoor Prestige gestart, wat in korte tijd is uitgegroeid tot een landelijke korenorganisatie met meer dan 25 koren.

Wat is je passie, waarmee wil je mensen helpen?

Ik wil creatieve ondernemers meer tijd geven om aan hun eigen passie te werken, en ervoor zorgen dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over de boekhouding, te betalen facturen, en te schrikken van onverwachte belastingaanslagen etc. Stress over geld is funest voor de creativiteit, en het hoeft niet met mijn systeem en hulp. Sterker nog: je kunt er veel meer aan over houden dan je tot nu toe gelukt is. Dus het is mijn passie om creatievelingen extra tijd te geven om aan hún passie te werken.

 

 

 

Wat maakt #deGeldbaas uniek? 

Uniek is dat mijn uitgangspunt is dat mijn begeleiding je altijd meer oplevert dan het kost.

Ik ben gespecialiseerd in de coaching van creatieve ondernemers, creatievelingen vol passie en gedrevenheid. Ook ben ik gespecialiseerd in ondernemers met ADHD. En die niet goed zijn in de financiën, het niet leuk vinden of daar hun tijd niet aan willen bestden. Mijn rol is dat ik ervoor zorg dat de ondernemer controle en inzicht krijgt over de financiële situatie, en dit inzicht blijft houden. De volgende stap is dat ik mijn marketing- en commerciële ervaring inzet om het bedrijf groter en winstgevender te maken. Samen zorgt dit voor een heerlijke financiële situatie én de mogelijkheid voor de ondernemer om zich écht te gaan richten op zijn talenten en passie.

Volg #deGeldbaas op Social Media: