Sandra Rotmans wint de award “Rookie of the year 2021”

De Award van Rookie of the year gaat naar de eerstejaars Profit First Professional die opvalt. Die zich onderscheid op alle vlakken. Die zichzelf ontwikkelt, haar bedrijf ontwikkelt en klanten helpt ontwikkelen. Die zichtbaar is als Profit First Professional!

Femke Hogema

Profit First Professionals Nederland

“Sandra heeft me laten zien dat ik van mijn geld mag genieten, ik heb er immers hard voor gewerkt!”

Omdat ik nog niet zo lang voor mezelf begonnen was en ik daarnaast nog parttime in loondienst werkte was alle omzet vooral een ‘extraatje’. Maar omdat ik het gevoel had dat ik alleen maar aan het werk was en ik de goede balans tussen werk en privé kwijt was, wilde ik graag de stap maken om volledig als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Dit vond ik nogal spannend en kon daar wel wat hulp bij gebruiken. De samenwerking met Sandra vond ik heel prettig, ze is zó enthousiast en na één gesprek had ik het gevoel alsof ik haar al jaren kende. Sandra heeft me uiteindelijk het laatste zetje gegeven, waardoor ik tijdens het traject de knoop heb doorgehakt en de stap heb gezet om volledig voor mezelf te gaan werken!

Door de Profit First methode en de ervaringen van Sandra toe te passen op mijn situatie weet ik nu veel beter hoe ik met mijn geld om kan gaan en hoef ik me daar minder zorgen over te maken. Door de juiste verdeling te maken weet ik altijd waar ik aan toe ben en kom ik niet zo snel voor verrassingen te staan. Ik ben heel goed in sparen, maar niet zo goed in geld uitgeven. Sandra heeft me laten zien dat dat zeker mag en dat ik er ook van mag genieten. Ik heb er immers hard voor gewerkt!

Mandy Emmen

Kunstschilder, fotografe en grafisch vormgever, www.mandyemmen.nl

“In plaats van zuinig zijn en niks uit te durven geven, heb ik nu een budget om te investeren!”

Sandra legt het hele idee helder uit, als creatieve ondernemer is dat voor mij erg prettig.
Zelf ben ik helemaal niet van de cijfertjes en was vooral intuïtief bezig met de financiën.
Daardoor had ik vaak het gevoel dat een uitgave niet gedaan kon worden.
Op deze manier krijg ik meer overzicht. Die ruimte en het inzicht maakten me zelfs enthousiast 😊.
Zo hoef ik me in ieder geval niet meer onzeker te voelen over de verdeling van mijn geld in mijn bedrijf en wat ik privé aan mezelf gun.

Félice van der Sande

Muziekdocent en oprichter Het Muziekkwartier www.hetmuziekkwartier.nl

“Sandra zit vol enthousiasme en een aanstekelijke positiviteit”

Sandra Rotmans ken ik als een ondernemer pur sang. Passievol zoekt en vindt zij nieuwe wegen, open richtingen en vernieuwende uitdagingen. Wanneer een project loopt is het merkbaar aan haar dat er weer iets nieuws begonnen mag worden.

Zij beheerst dat ook, want kenmerkend voor haar zijn het totale overzicht, de voortdurende kennis van de cijfers, de diepe bedachtzaamheid wanneer er door derden aanpassingen aan het concept worden voorgesteld, de drive om niet alleen de kar te trekken, maar er juiste mensen bij te zoeken en die mee te nemen in enthousiasme, visie en geloof.

De enorme positiviteit die zij daarbij laat zien is aanstekelijk. Wat voor haar pleit is dat haar bezigheden niet alleen succesverhalen hebben opgeleverd, maar dat ze kennis heeft van moeite, strijd en tegenwerking.  Hoe ze daarin, met haar uitstraling en uitstekend gekozen woorden (verbaal dan wel zeker ook schriftelijk) enorme aantallen betrokkenen kan voorgaan en leiden naar een duidelijk omschreven stip op de horizon, is indrukwekkend.

Ik kan mij voorstellen dat zij hierdoor andere ondernemers met recht van spreken én motiverend, sturend, corrigerend en stimulerend bekwaam zal begeleiden. Ik ken Sandra als een passievolle ondernemer, vanuit het hart en de liefde voor haar missie; als een actieve gangmaker, vanuit de handen die altijd blijven doorwerken en zoeken naar nieuwe succesvolle wegen; en als een wijze vrouw die vanuit het hoofd met verstand van zaken nieuwe wegen bewandelt en eerdere projecten koestert.

Bovenal is zij een warm mens, met aandacht voor de ander.

Rob de Jong

Dirigent, docent en muziekagoog

“Dankzij Profit First en de tips van Sandra is mijn hele leven op zijn kop gezet.”

Als financieel adviseur en 20 jaar lang een eigen bedrijf dacht ik dat ik op het goeie spoor zat als ondernemer. Wat ik me nooit realiseerde is dat ook ik nog altijd het geld vooral in de zaak liet zitten en winstuitkeringen nog nooit had gedaan. Dankzij Profit First en de tips van Sandra is mijn hele leven op zijn kop gezet. En met mij die van alle ondernemers die bij mij aan tafel komen want die verwijs ik door en wijs ik op hoeveel Profit First kan toevoegen aan je leven en onderneming. En wil je daar als creatieve ondernemer een start mee maken dan kan ik je Sandra van harte aanbevelen. Passie, enthousiasme en een oog voor commerciële kansen kan ze je
bieden.

Tony de Jong

Financieel Adviseur, www.rond.nl

“Stress over geld is veranderd in échte rust en het vertrouwen dat het goed komt”

Omdat ik erg veel stress over geld ervaarde, wilde ik Profit First implementeren. Dit lukte me echter niet zelf, maar ik vond het moeilijk om mijn  financiële situatie te delen met iemand die ik niet kende, om de schaamte die ik misschien zou voelen als ik aspecten daarin misschien minder slim had gedaan. Dat de ander zou denken wat heb je veel geld uitgegeven aan je tweede boek ;). Ik besloot het toch te doen omdat ik weet dat je kwetsbaarheid ook je kracht is en ik dacht als ik iets wil veranderen moet ik een volgende stap zetten.

Vanaf het eerste gesprek met Sandra voelde het heel erg vertrouwd en ervaarde ik oprechte aandacht en interesse voor het werk wat ik doe en de missie erachter. Dat was een hele fijne basis om verder met elkaar te gaan samenwerken. Door het duidelijke overzicht en het zichtbaar maken van de verschillende financiële onderdelen van mijn bedrijf kreeg ik meer inzicht in de cijfers en werd ik enthousiast om dit nog verder te gaan uitdiepen. Ook ervaarde ik meer rust nu ik alles goed in beeld had en dat voelde heel goed.

Als je behoefte hebt aan overzicht in de financiële kant van je bedrijf en je wil met meer plezier je bedrijf en je inkomsten laten groeien door te gaan starten met de Profit First methode dan zou ik dit assessment zeker aanbevelen en zeggen: “Plan een kennismakingsgesprek met Sandra in!”

Christa Krommenhoek

Schrijfster, www.christakrommenhoek.nl

“Sandra heeft een scherpe blik en denkt verder waar anderen het hebben opgegeven”

Sandra Rotmans ken ik als een ondernemer met een scherpe blik die altijd verder denkt waar anderen het eigenlijk al hebben opgegeven. Deze vaardigheden, het verder kijken en denken dan wat verwacht wordt, maken haar een ideale sparringpartner en doortastende adviseur. Ze zal niet schromen haar ideeën te opperen en te toetsen bij anderen, om ze vervolgens vol energie ‘uit te rollen’. Daarbij blijven voor haar de daadwerkelijke (verwachte) resultaten altijd voorop staan, die houdt ze nauwkeurig in de gaten. Ik heb haar zien bijsturen waar nodig, ook in tijden waarin dit moeilijk was. Met haar aan boord stevent een organisatie ongetwijfeld af op een positieve uitkomst!

Ingrid Nieuwenhuijse

Eigenaar VoedjeVrij en Sparkle-Coach-Ing

“Ik merk nu pas hoeveel stress ik eigenlijk had”

Sandra heeft voor mij als ondernemer ontzettend veel betekend. Met heldere stappen en uitleg heeft ze er voor gezorgd dat ik mijn financiën op orde kreeg, zakelijk maar ook privé. Ik heb nu meer inzicht over de geldstromen van mijn bedrijf waardoor ik meer grip heb op de situatie en betere beslissingen kan nemen. Ik merk nu hoeveel stress ik voorheen had en het is ontzettend fijn om rust hier in te vinden waardoor ik mij meer kan richten waar ik echt goed in ben.

Ton van Diepen

Muzikaal directeur Prestige Vocal Groups