“Volg nu dit programma en verdubbel je omzet!”

“Hoe jij € 10.000 per maand kunt omzetten”

Ken je ze? Het lijkt allemaal zo makkelijk, volg gewoon een online programma en je hebt ineens heel veel omzet. Omzet? Wat een onzin. Want met € 10.000 omzet per maand kun je gewoon verlies draaien. En met € 100.000 omzet per maand ook. Want als je kosten te hoog zijn, dan hou je dus niets over. Of te weinig om van te leven. En helaas is dit de werkelijkheid voor veel ondernemers. Omzet draaien is namelijk niet zo heel moeilijk. Maar je bedrijf financieel goed leiden, dat is wel heel moeilijk. En dat is vaak iets waar een rasondernemer helemaal niet zo goed in is. Of waar je eigenlijk geen zin in hebt: je wilt ondernemen, bezig zijn met je passie!

Hoe kun je dit nu beter aanpakken? Begin eens met ‘omzet’ niet op de eerste plaats te zetten. Maar kijk eerst eens naar wat je zou willen verdienen. Welk salaris zou jij maandelijks uit je bedrijf willen halen? Welk bedrag heb je nodig om je vaste lasten te betalen? En welk bedrag zou je daarbovenop willen om leuk te kunnen leven? Op vakantie te kunnen, leuke dingen te kunnen doen, sparen, iets op te bouwen voor de toekomst?

Kijk dan eens naar je bedrijf, is het op dit moment mogelijk om dit gewenste salaris elke maand aan jezelf uit te keren? Of wacht je steeds op wat er over blijft? Dan is het tijd om actie te ondernemen, want je bent meer waard! Je bent het waard om een goed salaris uit je bedrijf te halen, je werkt er hard voor, je doet er concessies voor, je stopt er je ziel en zaligheid in. Dus doe een stapje achteruit en kijk kritisch naar je bedrijf: wat kun je doen om ervoor te zorgen dat er meer voor jou overblijft? Kosten schrappen? Je aanbod aanpassen? En als je teveel ‘in’ je bedrijf zit en je het lastig vindt om het overzicht te krijgen, vraag dan om hulp. Een fris paar ogen kijkt misschien weer anders naar jouw bedrijf. Ik help je graag! Succes!